در بودجه سال ۹۷، مطابق تبصره (۹) بند (ط) قانون بودجه، شرکت های سودده، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، مکلف شدند، حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود را به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز کنند تا در راستای حل مسائل و مشکلات خود از طریق توافقنامه با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و جهاد دانشگاهی و در قالب طرح (پروژه) های تحقیقاتی دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی غیرشاغل به مصرف برسانند.
این بند از بودجه در سال جاری اجرایی شد و در بودجه سال ۹۸ نیز تکرار شده و فقط قرار است که سازکار اجرایی آن در قانون بودجه کمی ساده تر شود.
اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم رشد محدودی در بودجه سال ۹۸ داشته، اما ما وام ویژه دکتری را در سال ۹۸ خواهیم داشت، همچنین منتظر هستیم اگر تغییری در کمیسیون تلفیق صورت گیرد در اعتبارت مربوطه آن هم لحاظ شود.
بهترین روش کمک به دانشجویان دکتری افزایش اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان است، با افزایش بودجه صندوق، می توانیم پرداخت بیشتری برای وام ویژه دکتری داشته باشیم.
در اولین جلسه هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال ۹۸ امکان افزایش وام ویژه دکتری بررسی خواهد شد.
در بحث فرصت های کوتاه مدت دانشجویان دکتری هم اعتباری در ردیف بورس بودجه سال ۹۸ پیش بینی شده که نسبت به سال ۹۷ حدود ۲۳ درصد رشد داشته که اگر سیاست های ارزی همین باشد که هست و تخصیص ریالی هم به موقع پرداخت شود، امیدواریم که سال آینده در بحث فرصت های مطالعاتی روند معمولی داشته باشیم.
برای اطلاعات بیشتر از دو برابر شدن اعتبارات وام ویژه دکتری کلیک کنید
دانشگاهها تا هفتم دی ماه باید بررسی صلاحیت متقاضیان جذب هیات علمی وزارت علوم را به پایان برسانند.
دانشگاه ها تا هفتم دیماه فرصت دارند نتیجه بررسی صلاحیت افراد را به هیات مرکزی جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال کنند.
پس از هیات مرکزی جذب وارد بررسی دوباره پروندهها خواهد شد و تا ۲۳ بهمنماه نتایج نهایی از سوی مرکز جذب هیات علمیاعلام خواهد شد.
براساس اعلام مرکز جذب هیات علمی تاکنون ۳۰ دانشگاه بررسی پروندههای جذب را آغاز کردهاند اما ۳۱ دانشگاه دیگر هنوز وارد این روند نشدهاند.
اگر تا پایان آذرماه این دانشگاهها بررسی صلاحیتها آغاز نکنند ازسوی مرکز جذب هیات علمی معرفی خواهند شد.
جهت اطلاع از اعلام پر طرفدارترین رشته ها در جذب هیات علمی کلیک کنید
جبارعلی ذاکری گفت: براساس آمارهای موجود در رصد اشتغال فارغ التحصیلان وزارت علوم حدود ۹۵ درصد فارغ التحصیلان دکتری این دانشگاه شاغل هستند.
همچنین حدود ۸۵ درصد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه نیز مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: همچنین آمارها نشان می دهد حدود ۷۰ درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی این دانشگاه مشغول به کار هستند.
آمارهای موجود نشان می دهد که وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی این دانشگاه بیشتر از مقطع کارشناسی است.
بسیاری از فارغ التحصیلان مقطع دکتری این دانشگاه در دیگر دانشگاه های کشور به عنوان عضو هیات علمی فعالیت می کنند.
تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد این دانشگاه نیز در مراکز صنعتی و تخصصی مشغول به فعالیت هستند.
در این دانشگاه به دنبال فعالیت های آموزشی و پژوهشی کاربردی هستیم و همین امر موجب شده تا بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه در شغل های مرتبط با رشته های خود مشغول به کار باشند.
تعداد دانشجویان کشور در حال حاضر در حدود چهار میلیون نفر می باشد که از این تعداد حدود صد و پانزده هزار در مقطع دکتری تخصصی و 78هزار نفر در مقطع دکتری حرفه ای مشغول به تحصیل هستند.
جهت اطلاع از آمار اشتغال فارغ التحصیلان دکتری کلیک کنید
داوطلبان آزمون دکتری 98 برای حضور در آزمون میبایست کارت ورود به جلسه آزمون دکتری را همراه خود داشته باشند، بر اساس برنامه زمانی پیش بینی شده کارت شرکت و برگه راهنمای آزمون ورودی دکتری نیمه متمرکز سال 98 از روز سهشنبه 30 بهمن ماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد .
داوطلبان با یکی از 4 روش زیر می توانند کارت را دریافت نمایند:
• شماره پرونده و کدملی داوطلب
• شماره پرونده و شماره داوطلبی
• شماره پرونده و کد پیگیری ثبت نام
• شماره پرونده و شماره سریال ثبت نام
طبق اعلام رئیس سازمان سنجش: نتایج اولیه آزمون دکتری 1398 اواخر فروردین به صورت کارنامه اعلام میشود و داوطلبان از نیمه اول اردیبهشت میتوانند برای انتخاب رشته اقدام کنند.از انجایی که سه سال است آزمون دکتری سراسری و آزاد با هم برگزار می شوند ، داوطلب با توجه به رتبه و تراز خود می تواند نسبت به انتخاب رشته هم در سازمان سنجش و هم در سایت دانشگاه آزاد اقدام نماید.
پس از انتخاب رشته دانشجویان به دانشگاهها معرفی میشوند تا سوابق تحصیلی آنها بررسی شود و نتیجه نهایی نیز هفته اول شهریور ماه اعلام میشود. امسال به طور دقیق اعلام شد که تکمیل ظرفیتی در نظر گرفته نمی شود. لذا داوطلبان عزیز بایست نسبت به انتخاب رشته و دانشگاه مورد نهایت دقت را به خرج دهند.
چه سوالاتی در روز مصاحبه دکتری پرسیده می شود؟ (آپدیت 1397)
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، ثبت نام آزمون از چهارشنبه 26 دی ماه آغاز و تا ساعت 24 روز چهارشنبه 3 بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
آزمون مربوطه در روز جمعه 12 بهمن ماه 97 به طور همزمان در شهرهای زیر برگزار خواهد شد:
تهران، شیراز، تبریز، مشهد ،اصفهان ، اهواز ،کرج، کرمان،کرمانشاه و ساری
زمان دریافت کارت ورود به جلسه از روز چهارشنبه 10 بهمن ماه است.
داوطلبان می توانند در صورت تمایل با مراجعه به سامانه مرکزسنجش و پذیرش نسبت به ثبت نام اقدام و همچنین از منابع و بودجه بندی سوالات این آزمون ها آگاهی یابند.
شایان ذکر است به دلیل برگزاری همزمان آزمون EPT و آزمون فراگیر مهارتهای عربی هر داوطلب مجاز به ثبت نام در یکی از آزمون های مذکور است و شرکت همزمان در دو آزمون فوق امکان پذیر نیست.
1 -دستور زبان شامل 25 سؤال تستی.
2 -مهارت خوانش متون : ترجمه و درک مطلب شامل 35 سؤال تستی.
3 -مهارت نگارش شامل 25 سؤال تستی.
4 -واژگان شامل 15 سؤال تستی.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد آزمون فراگیر مهارت های زبان عربی کلیک کنید